Metspähkli-toorjuustutort brändiste ploomidega
See on üks veidi švipsis tort, mis kattis sel aastal meie pere jõululauda. Rammus ja tummine mustade ploomidega kreemjas toorjuustutort maitses väga hästi! (:
Retsepti idee raamatust “Nadja Viinis”
Põhi:
- 200 g Digestive küpsiseid
- 100 g võid
Kate:
- 500 g vahukoort
- 300 g toorjuustu
- 130 g suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- 10 g želatiini
- 1 apelsin
- 300 g kuivatatud musti ploome
- 100 g brändit
- 200 g metspähkleid
- peotäis jõhvikaid
Ploomid võid juba eelmisel õhtul brändi sisse likku panna, siis saad brändisema tulemuse! Vastasel korral pane ploomid vähemalt pool tundi enne brändi sisse.
Sega sulatatud või purustatud küpsistega ühtlaseks massiks ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Aseta vorm külma.
Katte jaoks vahusta vahukoor, toorjuust ja suhkur kõik koos ühtlaseks kreemiks. Lisa apelsinikoor ja vanillsuhkur. Pigista apelsinist mahl välja ja pane želatiinipuru sinna sisse paisuma. Kui saad mahla vähem kui 100 ml, lisa vett. Sulata želatiin madalal kuumusel ja vala siis peene nirena pidevalt vahustades kreemi sisse.
Vala pool kreemi kogusest küpsisepõhjale, jaota peale veidi väiksemaks hakitud ploomid. Seejärel kata ülejäänud kreemiga ja silu pealt ühtlaseks. Hoia torti külmas vähemalt 4 tundi.
Rösti pähkleid 180 kraadi juures 6-7 minutit. Eemalda neilt koor ja haki suure noaga peenemaks.
Eemalda tort vormist ja kaunista ääred ning pealmine osa pähklipuru ja jõhvikatega.