(Mets)sea ahjuvorm

Kogus neljale:

  • 800g (mets)sea abaliha
  • 200g risotoriisi
  • 1 puljongikuubik
  • pool fenkolit
  • 3-4 porgandit
  • 8-10 shampinjoni
  • 1 tšillikaun
  • kaneelipulk
  • 3 loorberilehte
  • 2-3 küüslauku
  • sool, pipar, jahu

Tükelda liha suupärasteks tükkideks ja tõsta kaussi.
Maitsesta liha soola ja pipraga, tõsta peale u. 2 spl jahu ning sega lihatükid korralikult läbi, et kõik tükid oleksid jahuga kaetud.
Tükelda küüslauk, fenkol ja tšillipipar peeneks.
Lisa pannile veidi oliivõli, prae tükeldatud küüslaugu-, fenkoli- ja tšillisegu u. 3-4 minutit.
Lisa pannile riis ja sega korralikult läbi. Prae veel u. 5 minutit. Tõsta riisisegu ahjuvormi.
Tõsta riisisegule loorberilehed ja kaneelipulk.
Lahusta puljongikuubik 300ml vees ja kalla riisisegule.
Pruunista pannil lihatükid ning tõsta ahjuvormi.
Tükelda porgandid ja shampinjonid ning lisa ahjuvormile.
Küpseta 180 kraadi juures u. tund aega.