Minu lemmik banaanileib
Kogus: ühe keskmise keeksivormi täis (26 x 12 cm)
100 g täistera nisujahu
150 g nisujahu või heledat speltajahu
2 ½ kuhjaga tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
120 g kivita kuivatatud datleid
200 g banaaniviile
75 ml õli
80 ml taimset piima
1 tl õunaäädikat või valge veini äädikat
100 g tumedaid šokolaadinööpe (minu lemmikud on Odense omad)
Valmistamine:
Pane ahi 180 kraadi peale kuumenema. Sega jahud küpsetuspulbriga läbi. Eraldi kausis vala datlitele peale keev vesi ja lase neil paar minutit pehmeneda. Seejärel kurna datlid ja pane need kannmikserisse. Lisa banaanitükid, õli, taimne piim ja õunaäädikas. Blenderda kannmikseriga ühtlaselt kreemjaks. Kui ahi on kuum, määri keeksivorm õliga. Sega kuivained õrnalt märja seguga läbi. Lisa šokolaadinööbid ja sega natuke veel. Vala tainas keeksivormi ja silu ühtlaseks. Kaunista pealt šokolaadinööpidega. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit. Lase enne lahtilõikamist natuke jahtuda. Lõika viiludeks ja serveeri.