Mõnusalt õhuline banitsa fetajuustuga

Banitsa on üks imeline küpsetis. Oma krõbedate tainakihtideganing soolaka fetajuustu täidisega on tegemist tõelise pidupirukaga. Kihilisus on banitsa firmamärk ja seetõttu sobib Bulgaaria päritolu banitsa niisama nautimiseks kui ka peolaua kaunistamiseks.

Vaja läheb:
500 gr filotainast
500 gr fetajuustu
4-5 muna
Õli
Veidi maitsestamata jogurtit
Klopi munad lahti, pudista munamassi sisse fetajuust ningvajadusel, kui segu jääb liiga paks, lisa maitsestama jogurtit.
Määri ümmarguse vormi põhi ja küljed õliga. Kortsuta 3 lehtefilotainast ja täida nendega vormi põhi. Sinna peale nirista veidi õli ningtõsta lusikaga fetajuustu-muna segu. Nüüd kortsuta jälle 3 lehte filotainast jakata nendega alumine kiht. Korda sama protseduuri – piserda õliga ning tõstamuna-juustusegu – iga kihiga. Pealmisele kihile  kalla peale ülejäänudmuna-juustu segu ning küpseta pirukat eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures ca30 minutit, kuni piruka pind on korralikult pruunistunud.
Banitsa valmistamist saab vaadata SIIT (video on küll algeline esimese osas valepidi ning üsna lohisev, kuid töövõtted näeb ära).
Banitsa maitseb kõige paremini soojalt ja värskena ning tegelikult kipub ta kohe peale ahjust võtmist otsa saama niikuinii.
Retsept ilmus ajakirja Oma Maitse 2011. aasta novembrinumbris.