Musta tee sai

Must tee saia – justnimelt, pildil on sai, millel tänu mustale teele värv pigem musta leiba meenutav- idee oli üks neist, mis koheselt innustas kööki astuma, et seda kooslust katsetada. Selle põneva saia sisse läheb päris korralik kogus kanget musta teed. Tulemuseks on täiesti ootamatu maitsekombinatsioon, selline mõrkjas ja sügav, mis sobib magusate rosinatega ideaalselt. Väga mõnus!

Retseptiidee päris Good Foodi selleaastasest seinakalendrist ning märtsikuu lehekülg ette keerates vaatase see rosinane sai mulle kutsuvalt vastu.
Mõnus on saia ülim lihtsus. Koostisaineid on üsna tagasihoidlikult ja tegevuskäik ka mitte mingit pingutust nõudev. Vaatamata sellele, et saia sisse ei lähe grammigi rasvainet, on küpsetis mahlane.

250 gr rosinaid
1 sidruni riivitud koor
150 gr tumedat suhkrut (kasutasin DanSukkeri pruuni roosuhkrut)
300 ml kanget teed (2 teepakist tehtud, hästi sobib Earl Grey)
150 gr nisujahu
150 gr täistera nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 suurem muna lahtiklopituna
õli või võid vormi määrimiseks

Pane rosinad kuuma tee, sidrunikoore ja suhkruga likku. Leotada võiks mõned tunnid kuni üleöö. Sega rosinate-tee segule juurde jahud, küpsetuspulber ning lahtiklopitud muna.
Määri keeksivorm rasvainega ning kalla tainas vormi. Küpseta 150 kraadi juures ca 1,5 tundi.
Sai sobib suurepäraselt lihtsalt võiga söömiseks. Katsetasin ka kaneelivõiga ja oli väga maitsev.