Mustikakeeks

150 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 dl fariinsuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
2 dl hapukoort
4 dl jahu
2 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
3 dl mustikaid (mul olid seekord külmutatud, ei ole vaja sulatada)
Pealepuistamiseks:
tuhksuhkrut

Vahusta toasoe või suhkru, fariinsuhkru ja vanillisuhkruga. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad.
Sega teises kausis jahu, kaneel ja küpsetuspulber. Lisa vaheldumisi hapukoorega või-suhkruvahule. Viimasena sega ettevaatlikult sisse mustikad.
Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga üle puistatud keeksivormi. Küpseta alumisel siinil 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.
Jahtunud koogile puista peale tuhksuhkrut.

Allikas: ajakiri Kotiliesi