Muulid ahjuvormis

eriti kiire ja eriti lihtne meetod sinimerekarpide valmistamiseks.

  • puhastatud sinimerekarpe – vastavalt vormi suurusele, proovi nii, et karbid on maksimaalselt kahekordses kihis, mitte enam
  • ühe koguse hakitud küüslaugu (u 5 küünt) suhtes võta kaks kogust hakitud sibulat (2 keskmist). soovi korral võib tshillit ka lisada. ja muid ürte. aga sibul ja küüslauk on peamised.
  • oliivõli
  • hakitud peterselli

haki sibul ja küüslauk, aja pann kuumaks, prae sibulad poolkuldseks, lisa küüslauk, küpseta, kuniks kõik kuldsed. kuumuta ahi 220 kraadile. pane merekarbid ahjuvormi (viska enne minema kõik lahtised ja katkised, vormi pääsevad ainult kinnised). kata karbid sibula-küüslauguseguga, raputa peale hakitud peterselli. kata vorm fooliumiga ja küpseta umbes 8-10 minutit – jälgi hoolega, võid vahepeal raputada ja kontrollida, kui karbid on juba avanenud, ja lõhn “lubab”, siis on valmis ka. kõrvale pehme sai ja valge vein. söömata oleks hea jätta kõik need, kes _pole_ avanenud. järgmise hommiku tihaselaul tundub käo kukkumisena;)