Nizza salat

  • salatilehti
  • 1-2 karpi kvaliteetset tuunikalakonservi
  • 200g värskeid rohelisi aedube
  • 150g kirsstomateid
  • 6-8 vutimuna
  • 1 spl kappareid
  • pool purki kvaliteetseid oliive
  • 200g keedetud värskeid kartuleid
  • tükk võid
Kastmeks:
  • u. 6 spl oliivõli / tuunikalaõli
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1 spl Dijoni’i või Felixi Inglise sinepit

Sega kastme koostisosad kokku.
Keeda kartulid – tükelda. Lisa 1/3 salatikastet kartulitele ja sega läbi.
Keeda ube u. 3-4 minutit, kalla vesi ära, lisa tükk võid ja sega korralikult läbi. Maitsesta kergelt soolaga.
Laota vaagnale salatilehed, oad, kartulid, tükeldatud tomatid, oliivid, kapparid, tuunikalatükid ja keedetud vutimunad. Nirista peale ülejäänud kaste.