Oapilaff

Ei pea vist mainima, et väljas on pehmelt öeldes krõbedaks läinud. Seetõttu tuli mul täna hirmus suur isu ühe toeka talvise pilafi järele. Olge valmis oma elu parimaks pilafiks!:) Ok, see on võib-olla natuke liialdatud, aga täna seda mahlast rooga mugides käis küll korra peast läbi mõte, et see on üks parimaid toite, mis ma viimasel ajal söönud olen. Pean tunnistama, et olen seni loorberit häbiväärselt alahinnanud. See viga saab nüüd parandatud. Antud toit ei oleks ikka see õige ilma loorberita!

  • kolm peotäit kvaliteetsemat riisi (nt. kuumtöödeldud)
  • 1 suur sibul
  • kolm küüslauguküünt
  • 1 suur porgand
  • 250ml tomatipastat
  • purk ube (mina kasutasin punaseid)
  • 2-3 loorberilehte
  • näpuotsaga jahvatatud musta pipart
  • paar tl köögiviljapuljongi pulbrit
  • 1tl šašlõki- või hakklihamaitseainet (ikka need Maxima omad, rohekas pakendis, ilma ohtlike lisaaineteta)
  • soovi korral paar spl kaerakoort
  • maitserohelist

Aseta paksema põhjaga pott või pann tulele. Lisa paras ports õli ning tükeldatud sibul ja porgand. Kuumuta paar minutit, aeg-ajalt segades. Lisa tükeldatud küüslauguküüned ja riis. Kuumuta pool minutit ning lisa nii palju vett, et riis oleks kaetud ja jääks paar cm ülegi. Lisa ka kõik maitseained (loorberilehed, pipar, puljong, šašlõki- või hakklihamaitseaine). Keeda tasasel tulel kaane all aeg-ajalt segades, kuni riis on peaaegu pehme. Lisa tomatipasta, sega ning keeda, kuni riis on valmis. Serveeri koos maitserohelisega. Kõrvale sobib haugata rukkileiba. Ubade asemel saab edukalt kasutada ka näiteks tofut või konserveeritud kikerherneid.

 

Filed under: Oad, Riis