Odrajahu-šokolaadikook

Need on kõige pikemad päevad ja kõige lühemad ööd. Kõige valgemad ööd. Uneta ööd.

Ühel niisugusel ööl läksin ma linna, vaatama uue päeva sündi.

Ma jalutasin Emajõe-äärsel paplialleel. Kõndisin Inglisilla all mööda ühe üksildase igatsuse jäetud jalajälgi.

Kõik oli vaikne. Mind jälitas mu enese sammude kaja. Suveööõhk oli täis lubadusi. Täis lootust.

Aga mida ei ole, on tasakaal. Ma tean, et kõik saab korda. Aga palun kinnita seda mulle veel kord. Lihtsalt, et olla kindel, eks.

Muusika: Jacques Brel “Ne me quitte pas”

Odrajahu-šokolaadikook
(mugandatud: Oma Maitse)

  • 175 g võid
  • 180 g tumedat šokolaadi
  • 3 muna
  • 100 g heledat muscovado suhkrut
  • 100 g sarapuupähkleid
  • 150 g odrajahu

Sulata või ja šokolaad madalal kuumusel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisa veidi jahtunud šokolaadisegu. Lisa ka jämedalt hakitud pähklid ja odrajahu ning sega korralikult läbi. Vala tainas võitatud ja odrajahuga üle puistatud 24 cm läbimõõduga vormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri jahtunult.