Odrakarask seemnetega
Sooja karaskit, mõtelge…
See maitsev küpsetis valmib nii lihtsalt ja üldsegi mitte suuri kulutusi nõudvatest koostisainetest, seega sobib nii argipäevaseks “leivaks” kui ka pidupäeval lauale panekuks. Peab ikka palju vaeva nägema, et karaski tegu välja ei tuleks :)
Odrajahust karask kuulub Eesti rahvustoitude hulka. Odrajahu sisaldab palju B-rühma vitamiine ja E-vitamiini, aitab leevendada kõrget kolesteroolitaset ja tekitab pikaks ajaks täiskõhutunde.
Vaja läheb:
500 g odrajahu
500 ml keefirit
3 muna
2 spl õli
2 spl toorsuhkrut
1 tl soola
50 g päevalille- ja kõrvitsaseemneid
2 tl fenkoliseemneid
2 tl köömneid
2 tl soodat
Klopi munad koos suhkru ja soolaga lahti. Lisa keefir ja õli. Sega eraldi kausis odrajahu sisse sooda, seemned ja köömned. Vala jahusegu keefirisegu hulka ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Vala karaskitainas võiga määritud madalasse ahjuvormi (või hoopis leivavormis, mina küpsetasin kahes pisemas leivavormis) ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit. Lase veidi jahtuda ja eemalda siis vormist. Määri soojale karaskile võid ja puista üle röstitud ssemnetega. Nom.