Õlles hautatud kapsad

Poeriiulitel on saadaval mitut sorti kapsaid, millest minulgi oma lemmikud, kuid jõuluõhtuks teeme hapukapsa ikka ise – isetehtut ei kaalu üle ükski poekaup.
Viimastel aastatel olen kapsaid keetnud õunamahlas ja tumedas õlles.  Õlles hautatud kapsad saavad parajalt magushapud, jõhvikad on sees pigem silmailuks.

  • 50 g võid
  • 1 kg hapukapsast
  • 100 g fariinisuhkrut
  • 1-2 tl soola
  • 3 dl tumedat õlut (porterit)
  • 3 dl kodust õunamahla
  • 2 sl köömneid
  • peotäis jõhvikaid

Kuumuta potis või, lisa hapukapsad. Sega juurde fariinisuhkur, soola, õlu, õunamahl ja köömned. Hauta tasasel tulel 1-2 tundi kuni kapsad on pehmed. Kaunista jõhvikatega.

Retsept: Nami-Nami