Õuna-kaneelirullid

Ükskord oli mul tervis halb (issake, kas ma olen juba selles eas?!?), ja õhus oli ähvardus, et ma ei saa enam teatavaid toiduaineid kunagi elus süüa – muuhulgas olid kirve all sidrun ja kaneel. Kaneel?!?!? Ma armastan kaneeli!!! Ma olen tõeline kaneelisaiapede, ja head kaneelisaia, nagu ka häid teenijaid, kohtab nii harva. Pärmi-lehttaigen on pool võitu. Enne selleaastast Viimsi õunaüritust panin ma vahele ka mandoliinitatud (või mõnel muul moel õhukeseks lõigatud) õunu. Ära osteti nad kõik.
0.5 kg pärmi-lehttainast
U 2 spl kaneeli
U 2 spl suhkrut
4 keskmist õuna, õhukeseks viilutatult
1 muna, määrimiseks
Sulata taigen, laota laiali, rulli õhemaks. Määri munaga (siis mätsib pärast paremini). Riputa peale kaneel ja suhkur, laota peale õhukeseks viilutet õunatükid. Rulli kokku ja lõika u silma järgi kümneks tükiks. Pane iga rull muffinivormi paberist „pessa“, määri pealt uuesti munaga, ja küpseta u 15 minutit kuniks pealt kuldpruun. Kui ilu taga ajada, ja kodus on pohli ja pärlsuhkrut, võib neid ka panna.