Õuna-martsipanirullid

Õun ja martsipan on kindlasti üks minu lemmikkooslusi küpsetamisel, tegelikult üldse on martsipanil kindel koht minu sahvris, et vajadusel lisada seda kookidesse, pirukatesse, magustoitudesse või mis siin salata – ka niisama maiustamiseks.Need õuna-martsipanirullid on äärmiselt lihtsad ja kiiresti valmistatavad ka hommikukohvi kõrvale (värskete hommikuste ahjusaiade valmistamiseks võta külmutatud lehttainas eelmisel õhtul külmkappi sulama). Täidise vahele puistasin ka peotäie kreeka pähkleid, mis sobivad õuna-martsipaniga ideaalselt. Kasutasin Odense küpsetuskindlat martsipani, mis kuumutamisel ei sula ega valgu küpsetisest välja.

12-15 tk

  • 500 g lehttainast
  • 150  g toasooja toorjuustu
  • 2-3 õuna
  • 200 g (küpsetuskindlat) martsipani
  • 50 g kreeka pähkleid
  • 1 sl suhkrut
  • määrimiseks muna

Puhasta ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks.
Rulli lehttainas jahusel laual ristkülikukujuliseks. Määri peale toorjuust. Puista peale õunakuubikud, tükeldatud martsipan ja hakitud kreeka pähklid. Raputa peale suhkur.
Keera tainas pikemast küljest rulli, lõika 2 cm laiusteks viiludeks. Tõsta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit kuni saiad on pealt kuldseks küpsenud.