Õuna-tsitruse marmelaad

õunamoosi meil väidetakse, et süüakse, aga päriselt ei sööda. proovime siis marmelaadiga.
  • 1 kilo moosiõunu
  • 2 apelsini
  • 4 laimi
  • sorts eau de vie’d või Cointreaud
  • 400 gr tavalist suhkrut
  • 300 gr „kolm ühes“ moosisuhkrut
puhasta-tükelda õunad, pane suhkruga keema. Eemalda apelsinidelt ja laimidelt koore värviline osa, viiluta ja keeda koos paari spl suhkru ja kärakaga eraldi nõus kiirelt läbi. Suru tsitruselistest mahl välja, ja viska järelejäänud viljaliha minema. Kui õunad potis pehmeks on keenud, siis püreesta need sauseguriga, lisa apelsinide-laimide koored ja mahl. Lase seista üleöö. Pese-kuumuta purgid, pane moosi sisse moosisuhkur, lase moosil koos moosisuhkruga veelkord keema tõusta ja purgista.