Õunakook soolakaramelliga

mina kohe ei saa sedasi, et ma varem retsepti läbi teen. mistõttu mul läks ka kahekordne kogus karamelli vähe kokku;) aga retsept ise läheb täiega ka kodustes tingimustes kordamisele.

õunakook

pool kg lehttainast
u 5 suuremat mandoliiniga viilutet õuna
2 spl suhkrut
u 50 gr külma võid

soolakaramelli võõp
1 dl suhkrut
u 4 spl võid
maitse järgi soola
1 dl 35 % rõõska koort

lase lehttaigen sulada ja suru ahjuplaadi põhjale. pane ahi 200 kraadile. siis varu kõvasti kannatust ja mandoliinita ära õunad. siis varu teist sama palju kannatust ja hakka neid lappima, mustriliselt, väljastpoolt sissepoole. muster tehtud, pane peale suhkur ja või, küpseta u 20 minutit. seniks moodusta karamell – pane suhkur potti, hakka sulatama kuniks pruunistub, eemalda tulelt. lisa siis sool ja või, sega läbi. lisa koor ja lase uuesti keema tõusta. pintselda muster karamelliga ettevaatlikult üle ja pane veel viieks minutiks ahju. lase jahtuda ja naudi.