Õunamoos ilma suhkruta

Tihti juhtub, et kausi põhja jäävad vedelema head, magusad kodumaised õunad. Nende krimpsus pind enam hammustama ei ahvatle, aga ega armsaid oma aia õunu ei raatsi ju minema visata. Liiatigi on need enamasti nii magusad, et võib moosi keeta isegi ilma suhkruta.

Koori lihtsalt õunad ja tükelda potti, lisa pisut vett ja kuumuta tasasel tulel koos kaneelikangi ja purustatud kardemoniga, kuni õunad on pehmed. Lisa veidi sidrunimahla ja vajadusel veidi vahtrasiirupit. Püreeri sauseguriga ühtlaseks. Pane purki ja säilita külmkapis. Selline moos pikaks säilimiseks mõeldud pole ja ega teda kauaks ei jätkugi, sest kulub juba paari hommikuga ära, kas pannkoogi või jogurti seltsis, nagu poleks olnudki. Siis tuleb jälle järgmised õunad koorida….