Õunapitsa ehk pizza di mele

Kes armastavad väga õhukest krõbeda põhjaga pitsat (mina!), need armastavad ka selle magusat varianti.. õuntega. Pehme sulanud juustu asemel on pehme maitsev  sidrunimaitseline kreem pisukese kaneeli ja vanilli nüansiga. Serveerida vanillijäätisega.

Oijah!

Alljärgnevast kogusest saab 10 väikesemat või 1 suure.

  • 500 g lehttaignat
  • 8 suurt haput õuna
  • ~2 spl suhkrut pealeraputamiseks

Kreem

  • 70 g suhkrut
  • 75 g maisijahu
  • 10 munakollast
  • 400 ml piima
  • 100 ml vahukoort, vahustamata
  • 1 kaneelipulk
  • 1 sidruni koored, ilma valge osata

 

Eelkuumutada ahi 180 kraadini.
Kreemi jaoks vispelda suhkur, maisijahu ja munakollased ühtlaseks. Pane piim, 35% rõõsk koor, kaneelipulk ja sidrunikoor potti ning aja keema. Võta tulelt ja lase maitsetel imbuda nii 20 minutit. Kurna. Vispelda koore-piimasegu aeglaselt muna-maisijahusegu hulka. Pane tagasi pliidile, vispelda. Kui segu hakkab kergelt mullitama, tõsta kohe tulelt. Oht põhjakõrbemiseks on täiesti olemas.
Õunad koorida, lõigata pooleks ja siis omakorda viiludeks, nii 2 mm paksusteks.
Jaota lehttaigen 10 osaks ja rulli iga tükk nii õhukeseks kui võimalik. Lõigata ~10 cm läbimõõduga  rattad, teha kahvliga mõned augud sisse. Määrida peale kreemi ja laduda õunaviilud. Raputada õunaviiludele  pisut suhkrut ja küpsetada 20-30minutit. +5 minutit kui tegemist suure õunapitsaga.
Õunapitsat saab maitsta Viimsi Ubinalaadal, juba väga traditsioonilises kohvikus.