Pähkli-seemneleib

Teraviljavaba pähkli-seemneleib on just selline, milline näeb välja minu jaoks unistuste leib. Ehk võimalikult pähkline ja kui hambad sisse lööd, siis pead ampsu jaoks ikka veidi vaeva ka nägema. Natuke võib öelda, et see leib ju ongi nagu üks suur pähklitükk, millest õhukesi viile lõigata

Leivale sobib ideealseks kaaslaseks mõnus karulaugupesto, mille retsepti siin samuti alles hiljuti jagasin. Karulaugupesto õpetust piilu siit.

Siin leivaretseptis sobib kasutada kõiksugu erinevaid pähkleid ja seemneid- mida rohkem erinevaid, seda maitsvam tuleb! Olen seda leiba teinud ka avokaadoõliga, sellega saad eriti kasuliku leivalise. Üldse sisaldab see küpsetis metsikult palju häid rasvu ja mineraale.

Pähkli-seemneleib

Prindi retsept

By Merilin

Valmistusaeg:30 min

Küpsetusaeg:1 tund

Koostisosad

Juhised

1

Haki pähklid ja mandlid suure noaga natuke väiksemateks tükkideks või purusta neid mõned sekundid köögikombainis.

2

Sega pähklisegu hulka seemned ja sool.

3

Teises kausis klopi lahti munad ja lisa õli.

4

Vala munasegu pähklisegu peale ja sega kõik ühtlaseks.

5

Õlita leivavorm ja puista üle natukese mandlijahuga, et pärast leib paremini kätte saada. Võid kasutada ka mõnda muud jahu.

6

Küpseta leiba 160 kraadises ahjus u 1 tund.

7

Lase jahtuda ja kummuta siis leib ettevaatlikult vormist välja.

8

Serveeri näiteks karulaugupestoga.

PS! Kui sa teed seda leiba, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

The post Pähkli-seemneleib appeared first on KOOGIKONTOR | Merilin Siimpoeg toidublogi.