Pähklitega brownie’d

Üle pika aja küpsetasin seekord mitte raamatu, T&T või LP jaoks ega kellegi tellimusel, vaid lihtsalt niisama ISE söömiseks:):):) Pisut naljakas nagu oli, aga sai täitsa hakkama … :D

See on üks pealt krõbe ja kuiv, seest pehme, niiske ja mahlane šokolaadikook ajakirjast Good Food, kus see oli nime all “The Perfect Brownies”. Ei saa salata – on tõesti väga hea ja boonusena gluteenivaba veel ka, niiet soovitan katsetada:) Kusjuures, see on täpselt selline maitsev ja lihtne kook, milliseid meie raamatust leiab – valmistamine võtab aega vast u 15 min + küpsetamine, aga kõik sööjad kiidavad:) Ehk siis taaskord üks kook, mille headus ei ole kuidagi seotud selle valmistamiseks kulutatud ajaga ;-)
Muuseas, riisijahu ja rafineerimata roosuhkru (hele muscovado) lisamine ei olegi seekord üldse minu leiutis, vaid mõlemad on originaalretseptis olemas:)

Ilusat nädalavahetust kõigile ja kui on kiirelt vaja väga head kooki teha, siis soovitan seda šokolaadikooki katsetada;-)

Vaja läheb:
  • 150 g võid
  • 225 g tumedat šokolaadi
  • 3 muna
  • 120 g heledat muscovado’t
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 50 g riisijahu
  • 1/4 tl soola
  • 100 g Kreeka v pekaani pähkleid
Sulata kuubikuteks lõigatud või ja tükkideks murtud või noaga hakitud šokolaad kas veevannil v paksupõhjalises potis madalal kuumusel pidevalt puulusikaga segades. Kui või ja šokolaad on ühtlaseks sulanud, lase mõned minutid segul jahtuda.
Vahusta munad suhkru ja vanilliekstraktiga heledaks vahuks. Sega vahu hulka sõelutud riisijahu, sool ja jämedalt hakitud v sõrmedega väiksemateks tükkideks murtud pähklid. Umbes peotäie pähkleid võid soovi korral jätta kõrvale, et need enne küpsetamist koogile panna. Sega õrnalt vahu hulka ka šokolaadi-sõi segu.

Vala tainas u 20X0 cm fooliumi v küpsetuspaberiga vooderdatud vormi, puista peale pähklid ja küpseta ahjus 180 kraadi juures u 17-18 minutit kuni kook on äärtest kerkinud, seest aga ikka niiske. Ei ole vaja karta, et šokolaadikook on liiga vähe aga ahjus olnud, sest see küpseb ka pärast ahjust välja võtmist edasi. Kui brownie’t liiga pikalt küpsetad, muutub see kuivaks.

Lõika ruutudeks ja naudi kas kuumalt v külmalt (esimesel juhul on vanillijäätis ideaalseks kaaslaseks):)