Paleo päevalilletrühvlid

Eilses Naistelehes (9.12.15) ilmus muuhulgas ka 2 magusaretsepti minu uuest kokaraamatust “Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid 2 … ehk jätkame magusalainel”. Üheks retseptiks on seesama päevalilletrühvlite retsept (lk 129), mis sai raamatu valmimise ajal üheks minu lemmikampsuks. See on lihtne trühvlikomm, mille šokolaadise katte all on peidus õrnalt soolakas päevalilleseemnetest valmistatud tummine täidis. Minule meeldib, loodetavasti teilegi. Retsept on taas lihtne ning ei nõua valmistamiseks väga palju aega!
Täidis:
100 g päevalilleseemneid
0,25 tl soola
2 tl kookosrasva
2 tl apelsini riivitud koort

Šokolaadikate:
50 g kookosrasva
50 g mett
50 g toorkakaod

Pane kõik täidise komponendid köögikombaini ja mikserda seni, kuni saavutad ühtlase võise massi. veereta massist pallikesed ja aseta glasuuri valmistamise ajaks jahedasse. Glasuuri tegemiseks sulata potis kookosrasv, lisa poole pealt mesi ja sulata kõik ühtlaseks. Tõsta segu pliidilt ja sega juurde toorkakao. Seejärel kasta trühvlikommid glasuuri sisse. Tõsta kommid küpsetuspaberile ja lase neil külmkapis vähemalt 30 minutit taheneda.

Soovitus: Kõige parema tulemuse saad siis, kui jahvatad seemneid kõigepealt kohviveskis. Saadud peene puruga toimi edasi juba nii nagu retseptis ette nähtud.