Paleo puuviljakeeks

Ma tunnistan täiesti ausalt, et see keeks on imehea ning lisaks suurepärasele maitsele veel gluteeni- ja suhkruvaba ning sobib hästi paleo eluviisi järgijatele. Tegelikult proovisingi seda keeksi esmakordselt Naistelehe köögirubriigi tarbeks. Nimelt oli 18.05.16 ilmunud Naistelehe köögilehekülgedel teemaks “Paleo retseptid”, kus jagasin oma mitmeid lemmikuid. Seda keeksi olen ka kunagi proovinud, aga nüüd pisut tuunitult, sai see küpsetis veelgi maitsvam.
Minule meeldib seda keeksi süüa või ja veidikese soolahelvestega, aga muidugi on see hea ka niisama süües. Maitselt parajalt magus ning kohe kindlasti lisanditerohke. Valmib lihtsalt ning erilisi teadmisi valmistamiseks vaja ei lähe. Lihtsalt soovitan korralikult retsepti järgida, sest teadagi võivad paleo küpsetised tihtipeale väga jonnakalt käituda!

65 g võid
2 suurt banaani
2 muna
200 g mandlilaaste
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 sl chia seemneid
100 g erinevaid pähkleid (metsapähkleid, India pähkleid, Kreeka pähkleid vms)
100 g erinevaid kuivatatud puuvilju

Sulata või potis ning lase sel jahtuda. Püreesta banaanid, sega juurde munad ja sulatatud või. Jahvata mandlilaastud kohviveski või köögikombainiga peeneks, sega juurde küpsetuspulber, sool ja chia seemned ning lisa seejärel kuivained banaanisegule. Sega ühtlaseks tainaks. Haki pähklid ja kuivatatud puuviljad (mitte väga peeneks) ning lisa segades tainale. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning küpseta 175 kraadi juures 45-55 minutit.