Pardikoiva-confit

  • 6 pardikoiba
  • 7 nelki
  • 3 spl soola
  • 3 küünt küüslauku, viilutatuna
  • 1 tl pipart
  • 1 pakk võid
Kuivata pardikoivad. Haki küüslauk, poolita loorberilehed. Uhmerda nelk peeneks, lisa sool ja pipar. Topi pardikoibade naha alla ja vahele küüslauku, loorberilehti ja soola-pipra-nelgi segu, pane õhukindlasse anumasse, see omakorda külmkappi, ja lase kaks päeva maitsestuda. Kuumuta ahi 180 kraadile. Puhasta koivad majapidamispaberiga maitseainetest ja pane ahjuvormi, ühekordse kihina. Küpseta u 2 tundi, ilma kaaneta, kuniks koivad täiesti pehmed. Lase jahtuda. Tõsta või toatemperatuurile soojenema. Eemalda kontidelt nahk ja rasv. Tükelda liha. Nelja koiva liha, nahk ja rasv sausegurda/lase köögikombainis ühtlaseks massiks. Lisa või, lihatükid, sega läbi, pane purki, ja säilita külmas. Tegemist on toreda eelroaga, mille saab varem valmis teha. Serveerimiseks sobib siiski pigem sai.