Pardikoiva confit
Sõltuvuses peediorsotost ja ühest tähtsast tähtpäevast mu elus, otsustasin et teen selleks puhuks väheke pidulikuma õhtusöögi. Mitmetest toitudest valisin välja pardikoiva confit, mis sobis väga hästi orsotoga kokku :) Üldse sõin esimest korda pardikoiba ja olin üllatunud, kui mõnusalt suussulavaks aeglaselt küpsetatult see liha muutub.
Kahele:
- 2 pardikoiba
- 1 suurem küüslauguküüs
- 1 spl soola
- värskelt purustatud pipart
- loorberileht
Hõõru koivad soola ja pipraga sisse, koibade vahele pane küüslauku ja loorbelehti ning pane nad 24 h tunniks külmkappi seisma. Järgmisel päeval aseta koivad paksupõhjalisse potti (mul oli mini malmpott) ja küpseta esialgu 220 kraadi juures ahjus 20 minutit ja edasi 150 kraadi juures 3 tundi. Käi aegajalt vahepeal koibi pardirasvaga ülekastmas.
Ära viska pradirasva ära, sellega saab hiljem kartuleid praadida.