Pardimaks kirsikastmes
- 400 g pardimaksa
- piima
- jahu, soola
- 1 dl valget veini
- ca 2,5 dl kirsikompotivedelikku
- 3 sl kompotikirsse
Puhasta maks üleliigsetest kelmetest ning aseta piima sisse likku ca 30 minutiks. Pane taldrikule jahu, lisa maitseks soola. Püherda maksatükke jahus. Kuumuta pannil õli ning prae maksatükid mõlemalt poolt kiirelt küpseks. Lisa pannile vein ning kuumuta korraks läbi. Seejärel lisa kirsikompotivedelik ja kirsid ning kuumuta keskmisel kuumisel seni, kuni kaste pakseneb (kui kaste jääb liiga paks, lisa veel kompotivedelikku).
Serveeri näiteks koos võis praetud kartuliviiludega – keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil väike sorts õli ning taluvõi. Lisa kartuliviilud ning prae seni, kuni need on pealt juba kuldpruunid ja krõbedad. Sega sisse köömned ning kuumuta veel minutike. Tõsta tulelt, jahvata kartulitele juurde meresoola ning serveeri koos pardimaksaga