Pardirostbiif sibulamoosiga
Lisaks meile astuvad üles:
15.12 Liina Karron ja Tuuli Mathisen
22.12 Priit Vahar ja Silja Luide
Kohtumiseni laupäeval!
Pardirostbiif sibulamoosig
- 2 pardifileed
- soola, pipart
- röstsaiaviile
Sibulamoos:
- õli
- 2 punast sibulat
- 2 õuna
- 4 sl brändit
- ca 2 sl suhkruroo siirupit
- soola
- vett
Puhasta pardifilee ning patsuta majapidamispaberiga need kuivaks. Tee noaga pardifilee nahale noaga sisselõiked ca 1 cm vahega. Maitsesta fileed soola ja pipraga ning pane naha pool all fileed külmale pannile. Pruunista igast küljest. Seejärel paki fileed ükshaaval fooliumisse ning küpseta 110 kraadi juures ca 15 minutit. Seejärel lase 10 minutit fileedel fooliumis rahuneda.
Moosi valmistamiseks: haki sibulad väikesteks viiludeks ning prae pannil õlis kergelt läbi. Koori õun, tükelda väiksemaks ning lisa sibulate juurde. Mõne minuti pärast lisa brändi, suhkruroo siirup ning näpuotsatäis soola. Sega läbi, lisa potti veidi vett ning lase madalal kuumusel haududa ca tunnike (tegelikult võid moosipoti pliidile ka kauemaks unustada). Jälgi vahepeal, kas on vaja vett lisada. Serveeri sibulamoosi saial koos õhukesteks viiludeks lõigatud pardifileeviiludega.