Pardisalat ja ricotta pannkoogid
Kirsiõlle juurde toitu sobitades sattusin algul küll kergelt kimbatusse, kuid peale mõningaid katsetusi sai tulemus vist siiski päris tore. Õllesommeljee Oskar Pihlik soovitab näiteks siinkohal vältida vürtsikaid toite, sest vastasel juhul kaob õlle maitse selle taustal täiesti ära. Hästi sobivad kirsiõlle juurde Itaalia toidud (pasta, pizza, punased ja valged kastmed), Brie juust ja roheline salat. Lisaks täidlasemad linnuliha toidud (magushapu kana), kalatoidud (valge kala, sushi) ning muud mereannid. Seda õlut võib võtta ka kergemate liharoogade ja sobilkul viisil tehtud toore loomaliha ( nt. veise tartar ) kõrvale.
Otsustasin kirsiõlu paari panna pardiga, mis üksteise maitset minu meelest kenasti täiendavad. Salat sai maitsev, kuid kui peale foto tegemist lisasin katseks ka pisut fetat, sobitus kõik minu meelest veelgi paremini kokku. Jälle proovisin ka magusama toiduga õlut kõrvutada nagu olen teinud ka eelmiste õlletüüpide juures. Pannkoogid ja kesvamärjuke võivad tunduda kummalise paarina ning tegelikult ei saa perekonnainimestele vist seda kombot pühapäevade alustuseks soovitada, kuid õnneks pole kivisse raiutud, et pannkooke alati just hommikuti ja pisipere seltskonnas sööma peab. Mustsõstar on parasjagu tugeva maitsega mari, mis kirsiga kokku sobib, kuid muidugi võib siin katseid teha ka teiste marjade ja luuviljalistega. Näiteks võiksid hästi sobida ka vaarikas, tume ploom jms.
*Postitus on valminud koostöös A.Le Coq’iga