Pastinaagi-suitsukalasupp

2 sl võid
1 väike sibul
2 küünt küüslauku
1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
500 g pastinaaki
5 dl köögiviljapuljongit
400 g kuumsuitsuturska vm kuumsuitsutatud kala
2-2,5 dl piima
soola
musta pipart
hakitud murulauku või lehtpeterselli vm maitserohelist
Haki sibul ja küüslauk peenelt ning pruunista kergelt koos kuubikuteks hakitud pastinaagiga. Lisa vürtsköömen ja kuumuta veel minut aega.
Lisa puljong, lase keema tõusta ja alanda siis kuumust ja keeda tasasel tulel kuni pastinaak on pehme.
Lisa 250 g puhastatud suitsukala ja keeda veel 5 minutit. Tõsta tulelt ja püreesta. Vala juurde piim ja lase uuesti keema tõusta. maitsesta soola ja pipraga.
Serveerimisel puista peale suitsukala ja maitserohelist.
Allikas: mugandatud raamatust “Food from Plenty” D. Henry