Peedi-kuskussi salat

ma juba pikemat aega võtan hoogu, et kirjutada viimase aja söögielamustest. näiteks oli väga tore Salt. käisime seal “kunagi ammu” peale avamist, siis jäi kuidagi pisut aega vahele. peale üht suuremat pingutust tundus olevat tore mõte uuesti minna, reserveerisime, tekkis väike segadus, ja omanikuproua ei pidanud paljuks meile tagasi helistada, et seda ära klaarida. nii tore ju? ja söök oli ka hea;) (kaheksajalg viis täiega jalad suust. nagu ka lambamaks. nagu ka karreed. nagu ka prantsusepärane krabi. nagu ka mezze. magusani ei jõudnud…). või Lyon ja sealsed saiakesed. (elkleerid!!! aaaaaaaaaaahh! aprikoosisai. croissant. singipirukas. päiksekuivatet tomatitega leib.) Tigu on tagasi, nii vanade heade kui veel uute ja kujunevate tuultega (muulid. täiesti ehmatavalt ehk mittemereannilikult ülihea saksa verivorts. tarrtarrid.) Diip oli päris huvitav, enne ei julge kirjutada, kui ka kallis abikaas on ka sinna viidud;). Pudelist saab minu suurt lemmikut whisky cask siidrit. Street Wok Liivalaia tänaval, kohtumaja juures, ja sealne malaisia köök. Sarveotsa pubi järve selveris ja sealne böff. kindlasti ei tule mõni asi kohe meeldegi.

aga Sesoon on see koht, kust me ennast aeg-ajalt leiame. ja kui me olime suutnud ennast ükskord kokku võtta ja pühapäeva hommikul brunchile minna, mis on seal ka väga tore, reaalse ülesöömise ohuga, peame vajalikuks hoiatada, jäi sealt kõige enam meelde üks salat. loomulikult oli hädapärane vajadus see kodus oma aru kohaselt järgi teha. sai umbes sama hea;)

  • 2 keskmist keedetud peeti
  • 3 keskmist marineeritud/soolatud/hapendet kurki (mina ei näe suurt vahet, küll näeb hr abikaasa, aga selles salatis petab ta veel ära;)
  • 1 keskmine tükeldet sibul
  • u 3 dl kuskussi

kastmeks:

  • õli ja sinepit
  • natuke soola

prepareeri kuskuss (ehk et vala peale õli ja pisut keeva vett, et saaks kaetud, jäta mõneks ajaks seisma. tükelda peet ja kurk, haki sibul. sega omavahel kastmesse minevad ained. ja siis kaussi ja kõik omavahel läbi. täiesti tore vaheldus. teeme veel.