Peekoni-verivorsti keerud

vahel tahaks _natuke_ verivorsti. ja verivorst saia sees ei ole enam uudis niikuinii. natuke sinepit ja provaansi ürte muudavad asja ainult paremaks. vastavalt vajadusele saab rulle teha ka erinevas suuruses.

500 gr pärmi-lehttainast
1 pakk verivorste (suuremaid on parem nahast eemaldada, mul olid mingi väidetavalt 2014 aasta mahedad äramärgitud tooted)
100 gr peekonit
sinepit
100 gr riivitud juustu
1 lahtiklopitud muna, määrimiseks
soola, provaansi ürdisegu

võta lehttaigen sulama. pane ahi 200 kraadile. eemalda verivorstid sooltest ja haki. laota taigen laiali, määri sinep peale ja siis pintselda munaga. raputa lahke käega ürte. siis aseta peekoniviilud, selle arvestusega, et ikka igasse rulli jätkuks. kõige peale pudista verivorst ja riivitud juust. rulli kokku ja lõika 12 tükiks – kerkivad suht ilusti. kui vaja pisemaid, siis võib vabalt ka 24 teha. 12 sobib hästi muffinivormi. pintselda pealt järelejäänud munaga ja küpseta 200 kraadil u 20 minutit, kuniks pealt kena kuldpruun.

PS jah ma tean, et pimedas ei saa head pilti.