Pehme ja mahlane šokolaadikeeks (paleo)
Korraliku vürtsikilu, kvaliteetse võiga, vabajooksu kana munaga ja maitserohelisega mõnus (kodune) rukkileib on tõesti suurepärane! Kuigi ma ise käisin seekordsel aastapäeval hommikusöökigi väljas söömas ega jõudnud isegi ühtegi kilupirukat küpsetada, siis õnneks sai sõprade juures isu neist võileibadest tükiks ajaks täis söödud – kiluvõileivad olid laual vist igal üritusel ja sünnipäevapeol eelmisel nädalal. Kuni jaanipäevani on ilmselt selles osas rahu majas :)
Mina see-eest küpsetasin kõvasti erinevaid kooke nii külla viimiseks kui ka kodus nautimiseks, millest ühe suutsin ka pildile püüda. Kui ma seda paleokoogi retsepti oma FB uudisvoos nägin, siis ei kahelnud ma hetkegi, et esimesel võimalusel võtan selle küpsetamise ette. Ülimalt ahvatlev, aga samas ka väga tervislik. Ja nüüd, kui tulemus käes, võib julgelt väita, et ka hullult hea!!! :) Kui peaks teise blogis oleva avokaado-mandlijahu koogiga võrdlema, siis ei teakski, kumb peale jääks – mõlemad on minu arvates maitsvad ja mõnusad.
Vaja läheb:
70 g naturaalset kakaopulbrit
1,2 dl keeva vett
1 sl vanilliekstrakti
180 g mandlijahu
0,5 tl soodat
0,25 tl soola
1,2 dl vedelat mett
80-100 g palmisuhkrut
2 keskmist v 4 väikest küpset avokaadot
4 suurt muna
1,2 dl hakitud tumedat šokolaadi või pähkleid või šokolaadinööpe (soovi korral)