Pesto-apelsinimarinaadis kanaroog

Täna on tõeliselt sobiv ilm grillimiseks. Enne aga, kui kõik oma toiduvalmistamistega õue grilli taha kolivad, siis järgnevalt üks kerge kanaroog, mis valmib ahjus. Isegi kui grillimishooaeg tõelise hoo sisse saab, siis kiireks õhtusöögiks sobib see toit valmistamiseks suurepäraselt. Vaja on vaid eelmisel päeval liha marinaadi pista ning järgmisel päeval siis lihtsalt kõik vajalik ahjuvormi pista ning küpsetada. Ahjus kulub selle toidu valmistamisele 30-35 minutit, mis on täpselt paras aeg, et laud katta ning sobivad lisandid selle toidu juurde valmistada.

 

 

800 g broilerikintsuliha
3 sl (kuhjaga) pestot
1 tl mahedat sinepit
0,5 apelsinist pressitud mahla
soola, pipart
15 kirsstomatit
Serveerimiseks:
keedetud tatart

Pane eelmisel õhtul kanaliha marinaadi, selleks pane liha kaussi, lisa pesto, sinep ja mahl ning sega kõik korralikult läbi. Aseta külmkappi maitsestuma üleöö. Järgmisel päeval maitsesta liha soola ja pipraga ning pane kanatükid ahjuvormi, pista vormi ka kirsstomatid. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit. Samal ajal keeda tatar soolaga maitsestatud vees valmis. Serveeri seda koos valminud kanaroaga.