Pesto tilli ja peterselliga ning krõbedad tortilla-suupisted
Pesto jaoks läheb vaja:
1 väiksem küüslauguküüs
1 sl röstitud seedermänni- v piiniaseemneid
punt tilli
punt peterselli
15 g peenelt riivitud parmesani
1 dl extra virgin oliiviõli
meresoola, värskelt jahvatatud musta pipart
pool sidrunit
Mina tegin pestoga seekord ka lihtsaid ja kiireid tortiljasuupisteid tomati ja fetajuustuga.
Aseta mõned tortiljad – mina kasutasin Santa Maria täisteratortillasid (ülemisel pldidil, minu lemmikud) ja tavalisi nisutortillasid (alumisel fotol) – küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pestoga ja puista peale riivitud, hakitud või rebitud juustu, eriti head on mozzarellaga, sest see sulab mõnusalt. Võid lisada ka nt õhukesi tomati- või singiviile, hakitud kuivatatud tomateid jms kraami.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 7-10 minutit kuni ääred hakkavad kuldseks muutuma ja juust sulab. Ahjust võttes võid lisada veel juustu või pestot, jahvatada musta pipart ja niristada peale oliiviõli. Lõika sektoriteks ja naudi soojalt.