Pestojuustu ja päikesekuivatatud tomatitega trühvlid

Trühvliga seostub ju alati esimesena selline ilus šokolaadine ja mahlase sisuga maius. Aga sama ilusat ja mahlast suupistet saab teha ka soolasena. Soolased trühvlid on veidi vähem levinud, mis annab võimaluse külaliste üllatamiseks;) Paku neid mõnusaid itaaliapäraste maitsetega juustutrühvleid suupistelaual või enne pearooga väikese isutekitajana.

200 g toorjuustu
130 g pestojuustu (Juustukuningate poest)
5-6 päikesekuivatatud tomatit
1 tl pestopastat
0.5 dl riivleiba
soola, pipart

Valmistamine:
Sega omavahel toorjuust, peenikese riiviga riivitud pestojuust, väikesteks tükkideks hakitud päikesekuivatatud tomatid ja pestopasta ühtlaseks massiks. Maitsesta vähese soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga ning pane umbes 30 minutiks külmkappi tahenema.
Veereta peopesas teelusika suurused pallikesed, siis tõsta nad ükshaaval kumerama taldriku peale pandud riivleivale ja veereta õrnalt kuni riivleib katab kogu trühvli pinna. Kuna käed on pallikeste voolimisest toorjuustuga koos, siis on riivleivas trühvlite veeretamisel abiks kaks kahvlit – nii ei kleepu riivleib näppude külge ja tulemus jääb ilus, puhas.
Enne serveerimist hoia vähemalt 1 tund külmkapis. Sellest kogusest saab 20 trühvlit.