Pestopitsa mozzarellaga

Suur kevadine karulaugupestohullus jätkub! Kui pesto juba valmis, saab sellest kiiresti ja lihtsalt palju erinevaid soolaseid toite valmis teha. Mina olen pestoga valmistanud nii pastat, risotot, värsket salatit, kui ka soolast hommikuputru. Nüüd sain hakkama ka ühe maitsva ja koduselt hõrgu pitsaga.

Tainas valmib ausõna lihtsalt, aga kui tahad veelgi kiiremini valmis saada, kasuta pitsapõhjana pehmeid tortillasid.

 

Pestopitsa mozzarellaga

Prindi retsept

By Merilin
Portsjonit: 2-3
Valmistusaeg:1 tund

Küpsetusaeg:15 min

Koostisosad

  • Põhi:
  • 100 g nisujahu
  • 75 g täistera nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl kuivatatud basiilikut
  • 2 tl kuivpärmi
  • 1 spl oliiviõli
  • 125 ml käesooja vett
  • Kate
  • 3 spl karulaugupestot (sobib ka basiilikupestoga)
  • peotäis kirsstomateid
  • 1 mozzarellapall

Juhised

1

Sega omavahel jahud, basiilik, sool ja pärm.

2

Vala jahusegu peale õli ja leige vesi.

3

Sega ja sõtku tainast 2-3 minutit.

4

Jäta köögirätiku alla 20-30 minutiks puhkama ja kerkima.

5

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala sellele natuke õli.

6

Tõsta tainapall õliste kätega õlisele paberile ja venita tainas ringikujuliseks, taina paksus võiks jääda umbes 0,5 cm, äärtest veidi paksem.

7

Määri pitsapõhjale laiali karulaugupesto, nüüd aseta peale kirsstomatipoolikud ja lõpuks mozzarellatükid.

8

Küpseta pitsat 200 kraadises ahjus 15 minutit.

9

Puista soovi korral peale mõned tšillihelbed ja naudi kohe soojalt!

PS! Kui sa teed seda pitsat, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

The post Pestopitsa mozzarellaga appeared first on KOOGIKONTOR | Merilin Siimpoeg toidublogi.