Pho
- puljongiks:
- u pool kilo veiseliha/kana supikogu
- 1 tl suhkrut
- 4 tähtaniisi
- 1 tl soola
- 2 keskmist sibulat, hakituna
- u 4 cm jupp ingverit, kergelt lömastatuna
- 1 liiter vett
- u 300 gr viilutet veiseliha või kanaliha (olenevalt sellest, kas puljong on keedetud siis veise või kana supikogust)
- 0.5 tl tshillipastat* (kui seda teha ei viitsi, mis on muidugi halvasti, siis võta pool hakitud tshillit, 0.5 tl soola, 0.5 tl suhkrut ja paar küüslauguküünt, ka hakituna. need ajavad ka asja ära)
- 1 spl õli
- 200 gr riisinuudleid
- mungoa idusid
- sidrunimahla
- hakitud koriandrit, münti ja rohelist sibulat
- röstitud pähkleid
- pool kilo tshillikaunasid
- 150 gr suhkrut
- 150 ml õli
- 5 küüslauguküünt
- 2 tl soola
Supi tegemiseks pane supikogu ja maitseained keema – kas kõrgel kuumusel 20 minutit või aeglaselt podisedes tunnike (vahepeal koori vahtu ka). Viiluta veisefilee või kana, olenevalt sellest, mis supikogu kasuks varem otsustet sai, viiluta tükkideks ja marineeri tshillipastaga. Haki koriander, münt ja roheline sibul, pigista sidrunitest mahl välja. Vala riisinuudlitele keev vesi, lase pool minutit seista, kurna ja pane kõrvale. Aja pann kuumaks ja prae lihatükid kiirelt läbi. Kurna puljong läbi tiheda riide. Võta kausid, mida mõtlesid serveerimiseks kasutada. Pane igasse kaussi riisinuudleid. Idusid ja lihatükke ka. Vala peale puljong. Kaunista mündi, koriandri ja rohelise sibulaga, timmi maitse sidrunimahlaga paika, lisa röstitud pähklid. Naudi. Suurema seltskonna puhul (millest üsna kandva osa moodustasid ka supipõlgurid) pädes see, et kõik asjad on eraldi püttides & igaüks võtab, palju tahab. Supi sisse sobivad nt ka eelkeedet krevetid. Kõik kiitsid.