Pidulik ahjupotis küpsetatud part
- 1 part (2,2-2,5 kg)
- 2 tl soola
- 2 tl musta pipart
- 1+1 apelsini
- 5 cm jupp ingverit
- 5+3 küüslauguküünt
- 2 sl sojakastet
- 2 sl mett
- 2 tl Hiina viievürtsisegu
- 2 tähtaniisi
Küpseta parti ahjupotis kaane all kõigepealt 200 kraadi juures 30 minutit, et vungi sisse saaks. Siis rahulikult 120 kraadi juures 3 tundi. Tõsta pott ahjust, ahi keera kuumenema 230 kraadi peale.
Vala potist ettevaatlikult välja sinna valgunud rasv. Part ja lisandid las jäävad ikka potti. Kui ahi on 230 kraadi, tõsta pott ilma kaaneta ahju ja lase linnul pruunistuda 15 minutit.
Valmis!
Puista pardile rohelist sibulat. Juurde sobib pakkuda keedetud või aurutatud basmati riisi ja rohelisi keedetud või aurutatud köögivilju, näiteks rohelisi aedube või brokkolit.
Küpsetasin pardi oma uues lemmik-ahjupotis, klassikalises Le Creuset malmnõus. Selles sai tehtud ka väga maitsev heinalammas. Tuletan meelde, et veel täna ja homme on veel võimalik Home Decori e-poest kõiki malmnõusid osta 30% soodustusega! Arvestades nende küllaltki kõrget, aga igati õigustatud (need malmpotid teenivad köögis mitut põlvkonda) tavahinda, on see väga hea pakkumine. Soodustuse saamiseks täishinnast tuleb sisestada e-poodi voucherikood „lecreuset“. Koodi saab sisestada, kui vajutada „Ostukorv“, (mitte otse „Maksma“). Kogu Home Decoris müüdava Le Creuset’ malmnõude valiku leiad siit.
Postitus valmis koostöös Home Decoriga.