pidulik õunasai
http://davahtaresidence.blogspot.com/2014/10/pidulik-ounasai.html
tuli kange kaneelisaia isu. retsept on siin. aga ma panin õunatükke ka sisse.
50 g värsket pärmi
0,5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl uhmris peenestatud kardemoni
600 – 650 g nisujahu
Täidis:
100 g võid
1 dl suhkrut
0,5 sl jahvatatud kaneeli
u 4-5 tükeldatud õuna
Lahusta pärm soojas vees. Sulata või väikeses kausis. Lisa piim ja vala käesoe segu pärmi hulka. Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel. Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, rulli. Määri täidisega (vajadusel valmista täidist juurde), puista peale rosinad ja sukaad. Keera rulli, alustades laiemast servast. Lõika rull 5 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad suuremasse vormi teineteise kõrvale. Küpseta 200-225 kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pidusai on küpsenud ja pealt kuldne.