Viilupiparkoogid mandlitega

parem hilja kui mitte keegi. aga kirja peab ta saama, muidu järgmisel aastal ei mäleta. mulle meeldisid. retsept namist. noja suvel võib ju neid ka teha, Pipi näiteks tegi ja…
  • 250 g võid
  • 200 g suhkrut
  • 140 g heledat siirupit (u 1 dl)
  • 420 g nisujahu (7 dl)
  • 1 sl jahvatatud kaneeli
  • 0.5 sl jahvatatud nelki (või veidi vähem)
  • 0.5 sl söögisoodat
  • 50 kuni 100 g mandlilaaste
Sulata või potis. Sega juurde suhkur ja siirup, sega ühtlaseks. Lase täielikult jahtuda. Sega jahu, kaneel, nelk, sooda ja mandlid omavahel, siis lisa külmale või-suhkru-siirupisegule. Sega ühtlaseks tainaks. Jaota tainas neljaks ning vormi iga tainaosa seejärel umbes 4 cm läbimõõduga “vorstiks”. Keera toidukilesse ja pane järgmise päevani külmkappi maitsestuma ja tahenema. Lõika tainas umbes 3-4 mm viiludeks, laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 6-8 minutit, kuni need on helepruunid. Võta küpsetusplaat ahjust välja, lase mõned minutid taheneda ja siis tõsta restile jahtuma. Säilita piparkooke kinnises õhukindlas karbis.
proovisin kahte moodi, teinekord piparkoogimaitseainet kasutades. esimene variant oli parem;)