Piparkoogipõhjal toorjuustukook pohlakattega
Põhi:
75 g võid Täidis: 400 g maitsestamata toorjuustu 200 g hapukoort (20%) 3 muna 100 g demerara suhkrut 1 sl linnasesiirupit (Dansukkeri leivasiirup) 1 sl tärklist Kate:3 dl vedelamat pohlamoosi 1,5 želatiinilehte Sulata või. Purusta piparkoogid peeneks puruks ja sega sulavõiga. Suru segu tiheda kihina vormi põhja.
Täidise jaoks sega omavahel toasoojad toorjuust, hapukoor ja lahtiklopitud munad. Lisa suhkur, linnasesiirup ja tärklis, sega läbi. Küpseta kooki 160 kraadi juures umbes 50 minutit – 1 tund. Valmis kook peaks keskelt veel veidi võdisema, aga kui täidis ikka täitsa loksub (ebatõenäoline peale 1 tundi!), küpseta veel 10 minutit. Lase koogil praokil uksega ahjus pool tundi seista, tõsta välja ja jahuta vormi sees täielikult. Katte jaoks leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Soojenda potis moos, lisa leotatud ja kuivemaks pigistatud želatiinilehed. Sega hoolsalt, et želatiin täielikult kuumas moosis lahustuks. Jahuta leigeks. Kui kook on jahtudes vormi servadest lahti löönud, vajuta kergelt kätega peale, et pealmine osa oleks ilusti äärte vastas. Muidu lihtsalt voolab vedel kate koogi ja vormi vahele. Vala kate koogile, tõsta külma ja lase paar tundi tarretuda. Kui miskipärast želatiin ei ole vastuvõetav (taimetoitlased või lihtsalt ei meeldi tarretised või ei viitsi teha katet), siis võib vabalt serveerida kooki lihtsalt pohlamoosi veidi peale niristades.