Plaksumaisi ja šokolaaditükkidega küpsised

...

Pärast päeva kui meil õnnestus infarkti äärele viia ilmselt nii kirjastus kui ka trükikoda*, võiks teha üha maheda ja malbe postituse. Õnnetuseks on mul isiklikult pakkuda pigem selliseid nigelavõitu uudiseid. Nagu, et  loomakliinik kus ma koeral küüsi lasen lõigata (sest ma ise ei saa selle lihunikutööga hakkama) sulgeb uksed (laupäeval saan veel minna). Või, et autol pole ikka veel talverehve all (võimalik, et saab ka luapäeval lahendatud). Või, et vingema tuulega kipub tuul veidi mu tuppa puhuma (materjal soojustamise lõpetamiseks on ka tegelikult olemas juba). Kui nii võtta, siis polegi nagu viga. Peaaegu nagu need esimese maailma probleemid.

Ei tulnud vist kõige maheda ja malbem aga no lasta olla. Nüüd järgnevad küpsised, mis pole ka need.

(kes soovib täpsemat juhendust a la pane ikka küpsetuspaber ka pannile, palun konsulteerida originaalretseptiga)

  • Plaksutatud plaksumaisi (originaalis on pikk jutt sellest kuidas teha, aga mul on masin ning sellega pikk jutt lõppeb), plaksumaisi peaks lõpptulemusena olema u 4 cups
  • 115 g toasooja võid
  • 100 g helepruuni suhkrut
  • 65 g suhkrut
  • 1 suur muna
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 160 g jahu
  • 1/2 tl söögisoodat
  • 1/4 tl soola
  • 65 g tumedaid šokolaadinööpe
  • jämedat meresoola peale riputamiseks, kui soovi on
  1. Tee plaksumais kõigepealt valmis
  2. Ahi 175°C
  3. Vahusta või ja suhkrud, lisa muna ja vaniljeekstrakt ning mikserda ühtlaseks
  4. Lisa jahu, sooda, sool, sega ühtlaseks aga mitte liialt (mikseriga)
  5. Siis sega käsitsi hulka mais, võib tunduda, et seda on palju aga ta läheb kokku
  6. Viimasena lisa šokolaad
  7. Mätsi teelusika abi parajad pallikesed
  8. Küpseta 10-13 minutit
  9. Lase jahtuda.

Ma peaks vahepeal üritama ehk mõne mitte-Ameerika retseptiga. Seekord sõin täpselt ühe küpsise. Aga tööl arvati, et kärab väga hästi.

—-

*Mul jääb ainult loota, et inimeste mällu ei sööbi keegi-sealt-ja-tema-eesnimi-oli, sest meid on selle eesnimega kolm seal. Ja tõesti, kaks meist pole puttund kah seda raamatut. Muidugi eks seal EKSAs ja Paketis ole igast frukte nähtud…