Ploomi- pähkli ricotta pannkoogid

Sel aastal on ploome jube palju ning mu sõbranna ämma puud lausa upuvad ploomide all. Nii lähebki loosi ploomikook ja ploome saab lisada nii pannkoogi kui ka salati sisse. Võiks ju moosi ka keeta, kuid meil ei ole selliseid moosisõpru, kes need pärast ära sööb, nii et jääbki üle ploome igale poole sisse toppida. Retsept sarnane paar päeva tagasi avaldatud õuna pannkookidega.

Vajad:

  • 200 g ricotta kohupiima
  • 100 ml petti
  • 2 muna
  • 70 g roosuhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 125 ml täistera nisujahu
  • 50 ml hakitud röstitud metspähkleid
  • 200 g ploome


1. Eralda munavalged munakollastest ning vahusta munavalged kohevaks vahuks. Vahustamise ajal lisa pool suhkru kogusest.
2. Sega kokku munakollased, ricotta, pett, vaniljesuhkur, hakitud pähklid, ülejäänud suhkur ja jahu ning sega kõik ühtlaseks.
3. Lisa munavalgevaht ricottasegule ning sega ettevaatlikult kuid korralikult läbi. Lisa juurde viilutatud ploomid.
4. Kuumuta õliga pann, tõsta pannile supilusika jagu tainast ning prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldseks.