Ploomikook

Ploomiaeg on läbi, aga võttes arvesse, kui kiiresti see jälle tulla võib, siis… namist. olgu see retsept ikka siia üles tähendet ka, “äkki läheb tarvis”. meile meeldis, teeme veel.

  • 500 g küpseid ploome
  • 2 tk suurt muna
  • 250 g suhkrut (3 dl)
  • 4 dl keefirit või
  • hapupiima
  • 100 g sulatatud võid või
  • mahedamaitselist õli
  • 350 g nisujahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit

Poolita ploomid, eemalda kivid ning lõika ploomid neljaks sektoriks.Sulata või, lase jahtuda.Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega õrnalt juurde hapupiim ja sulavõi. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu.Kalla küpsetuspaberiga voorderdatud 24×32 cm ahjuplaadile, laota peale ploomid ning puista peale pärlsuhkrut.Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.