Ploomimuffinid

“MIKKSSS sa mulle ei öelnud, et meil on kodus Angeelika Kangi raamat?!?”, kuulsin ma lapse etteheitvat lauset. see oli muidugi peale “parima pagari” saadet, mida meie laps vaatab (enda kohta) suhteliselt vaikselt. vaatasin siis minagi, mitte niivõrd saadet, kui seda, et kuidas siis nii, raamat kodus ja midagi ei tehta sealt (nagu tavaliselt,). saatest inspireerituna kasutasin ma endale ebaiseloomulikult neid 65 ja 35 grammiseid koguseid, kõik selle nimel, et retsepti oli juba eos pandud 2 supilusikatäit kardemoni…

ploomimuffinid

300 gr ploome

135 gr suhkrut
150 gr võid
2 muna
1 munakollane
150 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2 sl kardemoni

puru:
50 gr võid
80 gr jahu
veerand tl soola
35 gr suhkrut

poolita ploomid, eemalda kivid, lõika viiludeks. vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval, pidevalt segades munad. sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja kardemon, lisa eelnevale. vala muffinivormidesse (soovitaks pigem kasutada 12 vormi, kui vormid on tavasuuruses). suru sisse ploomitükid. puru jaoks näpi tükeldatud või, jahu, sool ja suhkur omavahel ühtlaseks puruks. pudista muffinitele peale ja küpseta 180 kraadises ahjus u 20 minutit.