Pommud seesamiõliga
pilt sai selline udune, aga mina armastan baklazhaane igast asendist, ja usun, et neid ei ole võimalik misiganes meetodiga ära rikkuda. mitte ka sellega.
2 keskmist baklazhaani
seesamiõli, vastavalt maitsele
paar spl suhkrut
pool tshillikauna
3 küünt küüslauku
2 spl sojakastet
2 spl austrikastet
lõika baklazhaanid pooleks, viiluta u 2 cm paksuselt ühte ja teistpidi, et tekiks enam-vähem ühesuurused kangid. piserda ahjuplaadile seesamiõli ja küpseta pommud 180 kraadil poolpehmeks (ahjus tehe jäävad vähem lödid kui kohe pannile pannes). haki küüslauk, aja pann kuumaks, pane veel sorts seesamiõli ja prae küüslaugud kergelt läbi. lisa ahjus küpsenud pommud, tshilli, soja- ja austrikaste, timmi maitse suhkruga parajaks. lase u 5 minutit haududa. serveerimisel lisa hakitud roheline sibul.