Porgandi-ricottapirukas
Kes veel ei teadnud, siis homme, 7. veebruaril on rahvusvaheline roosipäev! Või teiste sõnadega: esimene päev valentininädalas. Eestimaiselt on ikka toredam tähistada sõbrapäeva, kui paarikeste püha, aga vaadates kaupluste purpurseid lette, tundub, et inimese ainuke sõber maailmas on šokolaad. Punases pakis.
Igal aastal toovad tootjad uusi hooajalisi maitseid lettidele, mis varem või hiljem jälle ära kaovad. Võtame näiteks Kalevi. Jõulukollektsioon, sõbrapäeva erišokolaadid-kommid, millele jooksuga järgnevad juba tibude-munade piltidega pakendid. Ikka uued maitsed sees. Uudishimulik nagu ma olen, tahaksin hea meelega need üllitised ka ise järgi proovida, aga see, et ma suure kommikotiga poest välja tuleksin, on väljaspool küsimust. Eriti kuna liiga magusad kommid mu lemmikud just ei ole ja iga kell eelistan tumedat tavalist šokolaadi trühvlite ja muu asemel. Aga uudishimu on. Ja jääb. Poodi.
Kui muidu kõik ninnu-nännu, mis 14. veebruariga kokku käib, jätab mu suhteliselt külmaks, siis kuna parajasti oli pirukaidee peas, ma asjaolude kokkulangevust pahaks ei pane. Nii et saab kooki ja moosi ja priimat…
- 4 dl täistera rukkijahu
- 100 g võid
- 1 tl soola
- 3-4 sl külma vett
- 400 g porgandeid
- 400 g ricotta pakikohupiima
- 2 muna
- 100 g + 50 g riivjuustu
- 1 dl piima või koort
- soola
- pipart
- 1 tl punet või muud meelepärast kuivatatud ürti
Roosilist roosipäeva!
Lauluks Beach Boysi “Good Vibrations”. Eile vaatasime Beach Boysi laulja ja muusiku Brian Wilsoni elust filmi “Love & Mercy” (2014) ning kodukõlarid on ka pärast filmi lõppu rannapoiste lauluradadel jätkanud. Filmi muidu soovitan ka!