Porgandikook konjaki-kakaovõõbaga

Klassikalisest porgandikoogist küll veidi lahjem variant, kuid konjakiga maitsestatud võõp teeb selle koogi üllatavalt mõnusaks.

300 g porgandeid
5 muna
3 sl hapukoort
0,5 tl soola
2 dl suhkrut
3 dl nisujahu
1 dl riivsaia
0,5 tl soodat
1/2 sidruni riivitud koor

Võõp:
2 dl tuhksuhkrut
1 sl kakaopulbrit
1 sl konjakit
3 sl kuuma vett

Koori ja riivi peene riiviga porgand.
Vahusta munakollased 1dl suhkruga.
Vahusta munavalged algul soolaga, hiljem lisa 1 dl suhkrut kõvaks vahuks.
Sega omavahel jahu, riivsai, sooda.
Sega kokku munakollastevaht, kuivained, riivitud porgand, sidrunikoor ja munavalgevaht.
Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud 26-28 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 160-kraadises ahjus 50-60 minutit. Ära üle küpseta, muidu jääb kook kuiv!
Jahtunud kook kata võõbaga. Võõba jaoks sega kõik võõbaained kokku.

Allikas: Nami-Nami