Praeriis küüslaugu, krõbeda tofu ja koorese tomatisalatiga
Kogus: 3-4 inimesele
Koostis:
Praeriisi jaoks:
250 g kõva tofut (kasutasin maitsestamata versiooni, Bon Soya)
3 sl õli
500 g keedetud (Basmati) riisi
4 suurt küüslauguküünt
½ tl soola
3 sl sojakastet või tamarit
Tomatisalati jaoks:
4 küpset tomatit või pakike kirsstomateid
½ tl purustatud musta pipart
¼ – ½ tl soola
4-5 sl taimset koort (nt. Alpro Soya) või taimset majoneesi
Valmistamine:
Kuivata tofu köögirätikuga, et suurem niiskus välja saada. Aja suurem pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa väikesed tofukuubikud ja prae neid mõni minut, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Lisa keedetud riis ja prae veel paar minutit. Lisa peeneks hakitud küüslauk ja sool. Prae minut. Lisa sojakaste või tamari ning prae veel minutike. Eemalda pann tulelt.
Salati jaoks sega tomatikuubikud pipra, soola ja taimse koore või majoneesiga läbi. Serveeri koos praeriisiga.
Väike nipp: olen proovinud erinevaid Basmati riise, aga see on osutunud minu lemmikuks. Küll üks kallimaid, aga suur vahe on soodsamatega võrreldes sees. Vahel võib :)