Praetud banaani kräsupeatort iirisekreemiga
http://www.sentjurinfoodproduction.ee/2015/11/praetud-banaani-krasupeatort.html
Foto: Jüri Seljamaa
Banaanid, iiris ja kräsupea-kõlab kui kuldne trio. Koogi kiire laualt kadumine on garanteeritud, sest see magusasõprade lemmik paelub igas vanuses maiustajaid. Kel tordipritsi pole, võib pealmise kreemi ka kenasti spaatliga laiali ajada ning meelepäraselt kaunistada!
Vaja läheb:
Põhi:
3 muna
3 spl suhkrut
2 spl jahu
1 spl magustamata kakaod
2 tl küpsetuspulbrit
Banaanitäidis:
3 küpset banaani
1 spl võid
2 spl fariinsuhkrut
Iiris:
1 dl suhkrut
1 spl võid
1,5 dl vahukoort
Täidis:
250 g toorjuustu
200 g hapukoort
2 spl tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
Kreem:
250 g toorjuustu
3 dl vahukoort
1. Põhja jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Sega spaatliga õrnalt läbi. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vala tainas koogivormi ja küpseta biskviiti 180-kraadises ahjus 20–25 minutit. Jäta jahtuma.
2. Banaani täidise jaoks haki banaanid viiludeks. Sulata pannil või ja suhkur. Prae banaane, kuni need muutuvad seest pehmeks ja pealt kuldseks.
3. irise jaoks sulata suhkur, seejärel lisa või. Viimasena vispelda hulka vahukoor. Jätka kuumutamist, kuni iiris pakseneb ja muutub pruunikaks. Lase maha jahtuda ja aseta külmkappi
4. Täidise jaoks sega omavahel kõik koostisained. Lõika jahtunud põhi kuubikuteks. Kata keskmise suurusega kausi sisu toidukilega. Sega omavahel biskviidikuubikud, hapukooretäidis ja praebanaanid. Vala segu kaussi ning aseta üle ööks külmkappi.
5. Enne serveerimist kummuta tort koogialusele, eemalda toidukile. Vahusta koor, sega hulka toorjuust ja iiris. Kata tort iirisekreemiga ning kaunista meelepäraselt kas riivitud šokolaadi, kuivatatud banaanide või mõne muu šokolaadikaunistusega.