Prantsuse šokolaadikook ehk tarte au chocolat

Vana hea prantsuse šokolaadikook ehk prantsuse keeles kõlanuna tarte au chocolat, mis kindlalt väärib kohta minu kui šokohooliku blogis.
Retsept on väga lihtne ja komponente on ka ainult käputäis, ühesõnaga väga lihtsalt valmistatav hõrgutis. Kook on väga rikkaliku maitsega, väljast krõbe, seest pehme ja kreemine ning kõik tänu sellele, et koogis praktiliselt jahu polegi, ainult 1spl. Kooki serveerisin tuhksuhrku, Raffaello kommide ja granaatõuna seemnetega. Tass kanget espressot käib ka asja juurde.

Retsept: 24 cm koogivorm

200g 82% võid
200g tumedat šokolaadi 70%
200g suhkrut
4 suurt muna
1spl jahu

Valmistamine: 25 min. 200 kraadises ahjus

  1. Sulata vesivannil või mikrolaineahjus üle keskmise suuruses anumas tükeldatud või ja šokolaad, sega vahepeal, kui ühtlaseks segunenud on siis lisa suhkur ja lase veidike jahtuda.
  2. Lisa ükshaaval segades juurde munad ja sega ühtlaseks massiks.
  3. Viimasena sõelu taignasse 1spl jahu ning sega ühtlaseks.
  4. Vala tainas eelnevalt võitatud 24 cm suurusesse lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. Kook on valmis, kui pealt on krõbe ja seest veel pehme. Lase koogil jahtuda.
  5.  Serveeri tuhksuhkru, Raffaello kommidega ja granaatõuna seemntega. Vaniljejäätis sobib ka lisandina imehästi.